ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Συνάντηση με Γερμανούς τεχνοκράτες για το θέμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, που συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σκύδρας για το ίδιο θέμα...
Printer-friendly version
skoupidia epades.jpg
 συσκεψη (1).JPG

Συνάντηση με Γερμανούς τεχνοκράτες για το θέμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, που συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σκύδρας για το ίδιο θέμα.
Κατά τη διάρκεια των επαφών πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στην αξιοποίηση των απορριμμάτων και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, έτσι ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας και άλλες χρήσεις. Στόχος των προτάσεων αυτών είναι η εξοικονόμηση πόρων, καθώς από τα απορρίμματα μπορούμε να δημιουργηθούν έσοδα.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε δήλωσε «Η αξιοποίηση των σκουπιδιών έχει μέλλον! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρέπει να σκεφτούμε την αξιοποίηση όλων των πιθανών πηγών εσόδων. Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας έχει μείνει πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια στην αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών για τη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας