Ελεγχόμενη Στάθμευση

Είναι υποχρέωσή όλων μας να συμβάλλουμε σε μια ορθολογικότερη και δικαιότερη χρήση του αστικού χώρου για μια ανθρώπινη και φιλική πόλη
Printer-friendly version

Αγαπητέ Συμπολίτη- Συμπολίτισσα,

Θα ξεκινήσει από τον Δήμο Έδεσσας η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το μέτρο αυτό έχει ως σκοπό :

  • Την διαχείριση των προσφερόμενων θέσεων νόμιμης στάθμευσης.

  • Την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του κέντρου της πόλης για τις εμπορικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες τους και λοιπές ανάγκες.

  • Την βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του εμπορικού κέντρου.

  • Την αποφυγή της άσκοπης μετακίνησης με Ι.Χ. κάτι που ενθαρρύνει την πεζή κίνηση και την κίνηση με ποδήλατο.

Βασικός γνώμονας είναι η εξυπηρέτηση της ζήτησης για στάθμευση μικρής διάρκειας και ακολούθως η εξυπηρέτηση περισσοτέρων οχημάτων σε κάθε θέση στάθμευσης.

Το μέτρο θα ισχύει καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως 21:00 από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας καθώς και τις Κυριακές η στάθμευση θα είναι δωρεάν.

Η καταβολή του τιμήματος είναι της τάξης των 0,50 € ανά ώρα.

Τις κάρτες για την ελεγχόμενη στάθμευση θα τις διαθέτουν περίπτερα και επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα σημεία που θα εφαρμόζεται το μέτρο.

Για την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου επιζητούμε την συμπαράσταση, τη συμμετοχή και την ανταπόκρισή σου. Σε καλούμε, να συμβάλεις και συ, στην κοινή προσπάθειά, για το καλό του συνόλου της κοινωνίας της Έδεσσας.

Είναι υποχρέωσή όλων μας να συμβάλλουμε

σε μια ορθολογικότερη και δικαιότερη χρήση του αστικού χώρου

για μια ανθρώπινη και φιλική πόλη