Μεγάλη επιτυχία του Πολιτιστικού Περιπάτου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Πολιτιστικός Περίπατος...
Printer-friendly version
pol peripatos 3.JPG
pol peripatos 2.JPG
pol peripatos 1.JPG

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Πολιτιστικός Περίπατος, μία πρόταση του Δήμου Έδεσσας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) προς τους Εδεσσαίους και τους επισκέπτες της πόλης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Πολιτιστικός Περίπατος, με επίκεντρο το Υπαίθριο Μουσείο Νερού και σημαντικά μνημεία και χώρους πολιτισμού της πόλης ως επιμέρους σημεία, προσέλκυσε εκατοντάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες που ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού οι Εδεσσαίοι, κάτοικοι της πόλης αλλά και άλλων πόλεων που επισκέφθηκαν την Έδεσσα με την ευκαιρία των εθνικών εκλογών, ήρθαν σε επαφή με ένα εντυπωσιακό σύνολο που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική, τη βιομηχανική ιστορία και την παραδοσιακή οικονομική ζωή του τόπου. Οι υπεύθυνοι των ξεναγήσεων στους νερόμυλους σημείωσαν τον ενθουσιασμό των νεότερων και τη συγκίνηση των παλαιότερων για την ανάδειξη του χώρου. Εκτός από τη ξενάγηση στους χώρους των παλιών νερόμυλων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν ένα ενημερωτικό video με τον παλιό μυλωνά, κ. Πέτρο Σαλαμπάση, να εξηγεί την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία.

Ο Πολιτιστικός Περίπατος ήταν μόνο αρχή, καθώς βασικός στόχος του Δήμου Έδεσσας είναι ο χώρος του Υπαίθρου Μουσείου Νερού να καταστεί ένας οργανωμένος επισκέψιμος χώρος που θα συμβάλει στη βελτίωση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας