Απολογισμός δράσεων 31 Μαϊου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Printer-friendly version
31.05.2013_6o_d.s._edessas.jpg
31.05.2013_eidiko_demotiko_skholeio_edessas.jpg

 

Την Παρασκευή το πρωί στις 31 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Έδεσσας εκδήλωση για μαθητές με θέμα «Ζωγραφίζοντας ένα αντικαπνιστικό μήνυμα». Το κάθε παιδί είχε τη δυνατότητα να τοποθετήσει τη ζωγραφιά του σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων, που παραχωρήθηκε από τον Δ. Έδεσσας και να δηλώσει την αντίθεση του για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους (καφέ, εστιατόρια).

 

Τα σχολεία που πήραν μέρος ήταν το 6ο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, ενώ ζωγραφιές των μαθητών μας έφεραν το 1ο, 2ο, 3ο και  4ο  Δημοτικό Σχολείο.

 

Την  ίδια μέρα στις 18:30 πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας με θέμα: «Κάπνισμα στους Δημόσιους χώρους». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δ. Έδεσσας και το Νοσοκομείο Έδεσσας – Γιαννιτσών. Η κ. Τσουγέννη Κατερίνα, επισκέπτρια υγείας από το Νοσοκομείο Έδεσσας παρουσίασε εισήγηση με θέμα τις «Συνέπειες του καπνίσματος», ενώ το Δήμο εκπροσώπησαν η κ. Ταμβίσκου Έφη Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Υπεύθυνη Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, καθώς επίσης και η κ. Μαρούλα Κατσάρα Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ευ ζην».

 

Ακολούθησε συζήτηση και αποφασίστηκε να υπάρξει συνέχεια στο θέμα με ευαισθητοποίηση πολιτών και καταστηματαρχών.

 

Το Κέντρο Πρόληψης έχει εξασφαλίσει για την επόμενη σχολική χρονιά επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας για ενημερώσεις μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τώρα ολοκληρώνεται ενημερώθηκαν αρκετά σχολεία που είχαν υποβάλλει γραπτό αίτημα στο «Όραμα»

 

Όσοι καπνιστές ενδιαφέρονται να «κόψουν» το κάπνισμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης και να συμμετέχουν σε «Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος» στο τηλ. 23810 51174


Με εκτίμηση

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

 

Λάζαρος Σιάντσης   Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής