ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Printer-friendly version

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Έδεσσας ενημερώνει, ότι γίνονται  προσπάθειες εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους  πολίτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι είναι δικαιούχοι Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής, με εκδότη τον Δήμο Έδεσσας. Οι επιτήδειοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμο και προφασιζόμενοι την επιστροφή κρατήσεων που, τάχα, εκ παραδρομής παρακρατήθηκαν κατά την έκδοση των Ενταλμάτων Πληρωμής,  ζητούν διάφορα στοιχεία που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Έδεσσας δεν επικοινωνούν τηλεφωνικά με δικαιούχους Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής. Οι παραπάνω προφάσεις και δικαιολογίες των επιτήδειων δραστών,  είναι καταφανώς ψευδείς  και γίνονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους δικαιούχους Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τον Δήμο Έδεσσας και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Καλούνται οι δικαιούχοι και γενικά οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιες κακόβουλες προσπάθειες, να μην παρέχουν στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών τους και να καταγγέλλουν κάθε παρόμοια προσπάθεια στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος και στις λοιπές αρμόδιες διωκτικές αρχές.