Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Printer-friendly version
1.jpg

Σήμερα, με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, έγιναν οι καθιερωμένοι αγιασμοί στα σχολεία μας, αν και τα διαδικτυακά μαθήματα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Ενδείξεις ότι ξεκινάει μία σχολική χρονιά διαφορετική από τις άλλες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μία σχολική χρονιά που θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε όλες και όλοι στις νέες συνθήκες, να τηρούμε τις οδηγίες και να γίνουμε περισσότερο προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία μας, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες και προμήθειες υλικών για απολύμανση και καθαρισμό, ώστε να καταστήσουμε το περιβάλλον των σχολείων μας ασφαλέστερο και φιλικότερο.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή δύναμη και κουράγιο, ώστε να ανταπεξέλθουν στο ακόμη δυσκολότερο - για φέτος - έργο τους.

Μέσα από την κοινή μας προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να αποπνέει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, έτσι ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν απρόσκοπτα τον δικό τους προσωπικό αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και την κοινωνική τους βελτίωση.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε – ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζουν την κοινωνία μας – να δώσουμε στη νέα γενιά το μέλλον που της αξίζει! Ένα μέλλον με ελπίδα, όραμα, σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη!

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας