Ψάρια γλυκού νερού, από την εκτροφή στην κατανάλωση

Printer-friendly version

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας και ο Υδροβιολογικός Σταθμός Πέλλας,  με την υποστήριξη των Δήμων Σκύδρας και  Έδεσσας, συνδιοργανώνουν  ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψάρια Γλυκού Νερού - από την Εκτροφή στην Κατανάλωση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ. Μαυροβουνίου –Έδεσσας) τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου  στις 18:00  και  θα είναι ανοιχτή για το κοινό,  καθώς επίσης και για όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την κ. Γαζέα Αλεξία και την κ. Χειμωνοπούλου Μαρία, Βιολόγους-Ιχθυολόγους του Υδροβιολογικού Σταθμού Πέλλας και θα περιλαμβάνει το ιστορικό και τους ρόλους του Υδροβιολογικού Σταθμού Πέλλας καθώς και πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια της πέστροφας στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ομιλία σχετικά με το πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι από την κ. Σπορέλα Δέσποινα, Βιολόγο-Ιχθυολόγο του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Τη διατροφική αξία των ψαριών θα πραγματευτεί στην ομιλία του ο κ. Τρεσίνης  Αναστάσιος,  Διατροφολόγος-Διαιτολόγος.

Η κ. Χαραντώνη Ευαγγελία Χημικός, με σπουδές στο χώρο της γαστρονομίας, θα κλείσει την ημερίδα με την παρουσίαση συνταγών για πέστροφα από όλο τον κόσμο, τις οποίες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει γευστικά.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2381020688 (Υδροβιολογικός Σταθμός Πέλλας), 2381089483 (Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας).