Συμμετοχή Δήμου Έδεσσας σε Δίκτυο Πόλεων

Printer-friendly version

Ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει σε Δίκτυο Πόλεων με αντικείμενο την υποβοήθηση της τοπικής αναπτυξιακής διαδικασίας, η επίσημη έναρξη του οποίου έγινε στις Βρυξέλες. Στην έναρξη του προγράμματος τον Δήμο Έδεσσας εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιάννης Μουράτογλου.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 15 Δήμοι από την Ελλάδα και επικεφαλής φορέας είναι η ΕΕΤΑΑ, ενώ στο πλαίσιο του Δικτύου θα υλοποιηθούν δύο επιμέρους θεματικές ενότητες προγραμμάτων:

Α. Παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών σε forum με παγκόσμια εμβέλεια, στόχος των οποίων είναι η προσέλκυση κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων στις περιοχές των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο. Για παράδειγμα στην περιοχή του Δήμου Έδεσσας μπορούν να υλοποιηθούν projects για την προώθηση επενδύσεων, με τη μορφή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος ή της αστικής ανάπτυξης.

Β. Κατάρτιση αγροτών σε νέες τεχνολογίες και καλλιεργητικές πρακτικές, με μεταφορά τεχνογνωσίας από περιοχές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χαρακτηριστικά, που παρουσιάζουν ομοιότητες με την περιοχή της Έδεσσας.

Ο Δήμος Έδεσσας προετοιμάζει συγκεκριμένα projects που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων με την προσδοκία ότι θα βρεθούν επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή, ενώ άμεσα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τις θεματικές ενότητες κατάρτισης των αγροτών.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας