Παρέμβαση ΤΟ.ΣΥ.Ν σχετικά με τα 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία

Printer-friendly version

 

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, θέλοντας να εκφράσει την αγωνία των νέων της περιοχής μας, για να προσεχθούν οι ειδικές κατηγορίες σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού, που εκτός των άλλων προβλέπουν και την καταβολή των 25 ευρώ ως ‘’εισιτήριο’’ για την εισαγωγή τους στα Νοσοκομεία.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

‘’Κύριε Υπουργέ,

 

Η υγεία ήταν και είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Αυτή την στιγμή όμως, ο πιο ευαίσθητος τομέας της χώρας μας, βρίσκετε σε μια αίολη κατάσταση, που πολλοί φοβόμαστε ότι δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Αυτό το κοινωνικό αγαθό, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας για τον κόσμο, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί, που δεν μπορούν να έχουν πλέον, το δικαίωμα της πρόσβασης στα Νοσοκομεία.

Δεν θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκατε στην απόφαση να επιβάλλεται το περίφημο πλέον 25 ευρώ, ως εισιτήριο για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία.

Έχουμε όμως, την υποχρέωση να σας θυμίσουμε ότι πολύς είναι ο κόσμος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ΄αυτό.

Η κοινωνική ευαισθησία, επιβάλλει την λήψη προσωπική σας απόφασης, που θα εξαιρεί από αυτό το μέτρο διάφορες ομάδες, όπως ανασφάλιστους, νέους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άπορους κ.λ.π., έτσι ώστε να αποδοθεί η πρέπουσα δικαιοσύνη, στο κατά άλλα, άδικο για εμάς μέτρο.

Δεν είναι μια πράξη ανθρωπιάς, αλλά μια κοινωνικά επιβαλλόμενη πράξη.

Εμείς, οι νέοι του Δήμου Έδεσσας, εκδηλώνουμε ότι πέρα από τα προβλήματα που βιώνουμε, επιθυμούμε να συμμετέχουμε και στο τοπικό γίγνεσθαι, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να υποδείξουμε ότι παρά όλα αυτά, συνεχίζουμε να υπάρχουμε.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις σας.’’

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνιος Μπουρδάνης