Μήνυμα ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για τα 100 χρόνια της επετείου από την απελευθέρωση της Έδεσσας

Printer-friendly version

Με αφορμή της επετείου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας, ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας, Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:

 ‘’Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Είναι ένα ορόσημο που τη συνδέει με το παρελθόν και της δίνει την δυνατότητα να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι ένα ιστορικό γεγονός, που καταγράφει σημαντικά γεγονότα, αλλά κυρίαρχα τον πόθο για την λευτεριά που δεν πρόλαβαν να χαρούν οι προηγούμενες γενιές.

Η απελευθέρωση της πόλης, σήμανε την αρχή για την εξέλιξη, που μέσα από τα συμβάντα, μας οδήγησαν ως εδώ.

Τώρα σε μας έτυχε να γιορτάσουμε τα ελευθέρια, βάζοντας στην αφετηρία, για μια νέα διαδρομή, καινούριους στόχους, που έχουν να κάνουν με το ζωντάνεμα της πόλης και με την ισχυροποίηση της τοπικής κοινωνίας, που αναζητεί διέξοδο απέναντι στα πολλά προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

Η νεολαία αυτής της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σεβόμενη τις θυσίες των προγόνων της και τιμώντας τους αγώνες που μας οδήγησαν έως εδώ, επιθυμεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσδοκώμενη εξέλιξη.

Δεν διεκδικούμε θέσεις, ούτε υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

Δεσμευόμαστε όμως, ότι μπορούμε να προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου, που μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά έχει και την θέληση να πάει μπροστά.

Οι παλαιότεροι από εμάς, άφησαν παρακαταθήκη τα όνειρα τους για μια λεύτερη Ελλάδα και για συνέχεια στους αγώνες, που πολλές φορές είχαν την σφραγίδα της θυσίας.

Δεν είμαστε ήρωες, είμαστε όμως, άνθρωποι, με νεανική ορμή και άπειρη διάθεση, για να συμβάλουμε μαζί στην συνέχεια για την υλοποίηση των οραμάτων, που θα δώσουν στην κοινωνία την ελπίδα, αλλά και το θάρρος, για να βγούμε γρήγορα από το τέλμα και να συνεχίσουμε όλοι μαζί να απολαμβάνουμε ένα από τα υπέρτατα αγαθά που μας χάρισαν οι παλαιότεροι με τους δικούς τους αγώνες. Την Ελευθερία.

Χρόνια Πολλά με τις αξίες και τα ιδανικά να υπάρχουν για πάντα μέσα στην ψυχή όλων των Ελλήνων’’.

 

 

Ο Πρόεδρος

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης