Μήνυμα Γιορτών

Printer-friendly version

 

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

φτάνουμε ήδη στον τρίτο χρόνο της θητείας μας στο Δήμο Έδεσσας. Το 2010 η πλειοψηφία των δημοτών μας εμπιστεύθηκε την διοίκηση, σε μια κρίσιμη στιγμή για την μελλοντική πορεία του Δήμου λόγω της αλλαγής στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να τα καταφέρουμε.

Σ’ αυτή την χρονική περίοδο, εκτός των άλλων, αναγκαστήκαμε να υποστούμε σημαντικές μειώσεις στις τακτικές κρατικές επιχορηγήσεις, που έφτασαν στο σημείο να μην καλύπτουν καν το λειτουργικό μας κόστος.

Παρόλα αυτά, συνεχίσαμε μια πορεία που μείωσε το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις προς τρίτους και έδωσε την δυνατότητα στην διοίκηση να ασχοληθεί αποτελεσματικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Με σταθερό βήμα και μεθοδικά, προγραμματίσαμε την κατασκευή έργων υποδομής, θέλοντας να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την χρηματοδοτική δυνατότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το αποτέλεσμα είναι ο Δήμος Έδεσσας να εξασφαλίσει κονδύλια που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τη σχέση μου μαζί σας ποτέ δεν την αποτιμώ λογιστικά, καθώς επιθυμώ να είναι ανθρώπινη και ρεαλιστική.

Υπηρετώντας τη δική σας εντολή, που πρώτα από όλα βασίζεται στην προσωπική εργασία του καθενός: Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο καθένας από την δική του πλευρά, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα ζωής  για αυτόν τον τόπο.

Η χρονική περίοδος που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από την κρίση σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να την αντιμετωπίσουμε, για να μειώσουμε τα δυσμενή αποτελέσματα.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στη νέα χρονιά, με ορίζοντα τις εκλογές του Μαΐου, όπου και πάλι θα θέσουμε στην διάθεση των δημοτών τους εαυτούς μας για την ανανέωση της θητείας μας στο Δήμο.

Εύχομαι σε όλους σας, αυτά τα Χριστούγεννα να είναι μοναδικά για τον καθένα και η νέα χρονιά δημιουργική και με λιγότερα προβλήματα.

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.

 

Με εκτίμηση

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας