Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ»

Printer-friendly version

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ», που πραγματοποίησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Παράρτημα Έδεσσα – Αλμωπία), το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ).

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 60 διδακτικών ωρών, απέβλεπε στην ενημέρωση των καταναλωτών για τα δικαιώματα και την προστασία τους, με θεματολογία που αναφέρεται: στη σχέση ακρίβειας και φτώχειας, στο δείκτη τιμών καταναλωτή, στην αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή, στις συνήθεις και κυρίως στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, στη διαφήμιση, στην επίλυση διαφορών μεταξύ καταναλωτών-προμηθευτών και στο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών και στην αξία των ενώσεων καταναλωτών.

 

Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην παρακολούθηση καθώς και τον καθηγητή Παναγιώτη Καλόφωνο. Σε κάθε εκπαιδευόμενο/-η  θα δοθεί σχετικό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα (ΕΣΠΑ 2007-2013).

 

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Παράρτημα Έδεσσας – Αλμωπίας) θα πραγματοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα και το σεμινάριο για την ‘’Κοινωνική Οικονομία’’.

 

Ο

Πρόεδρος

 

O

Γραμματέας

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Θεονάς  Συμεωνίδης