Εκδηλώσεις μνήμης στους Γαργαλιάνους

Printer-friendly version

 Έδεσσα, 15 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις μνήμης στους Γαργαλιάνους

 Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Μακεδονομάχου Καπετάν Άγρα, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας από το Δήμο Τριφυλίας και τους τοπικούς φορείς.

Κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από το Δήμο Έδεσσας, αλλά το πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων λόγω της τραπεζικής αργίας δεν επέτρεψε τη μετάβαση του χορευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα που για ακόμη μία φορά τιμά το Δήμο Έδεσσας ως τον τόπο που μαρτύρησε ο Σαράντος Αγαπηνός ή Καπετάν Άγρας και μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Έδεσσας και Τριφυλίας, αλλά και των τοπικών φορέων των δύο περιοχών, που τις συνδέει άρρηκτα η Ιστορία.

Οι εκδηλώσεις μνήμης τόσο στον τόπο που μαρτύρησε όσο και στον γενέθλιο τόπο του Καπετάν Άγρα είναι το μικρότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν ήρωα που έδωσε τη ζωή του για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας