Εκδήλωση μνήμης και βιβλιοπαρουσίαση στην Περαία

Printer-friendly version
telete.jpg

 

Στην εκδήλωση εθνικής μνήμης για τη γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού που διοργάνωσε στις 14 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Περαίας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου. Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Μικρασιατών που βρίσκεται στην Περαία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική εκδήλωση με την παρουσίαση του βιβλίου «Ένα ταξίδι στην αντίπερα όχθη, στα χώματα της Προύσας» του Γεώργιου Κοτζαερίδη. Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Περαίας και το βιβλίο προλόγισε ο τ. Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Γκλαβάκης, ενώ παραβρέθηκε και μίλησε ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Κοτζαερίδης, όπως επίσης και ο ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου κ. Πολίτης Ντουμπάρατζης, που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης. Εντυπωσιακά ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν από τις γυναίκες του χωριού.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε ότι ήταν μία άρτια και υψηλού επιπέδου εκδήλωση από τους φίλεργους πολίτες της Περαίας, που ξέρουν να τιμούν την ιστορική μας μνήμη, τους προγόνους και τις παραδόσεις τους. Επίσης, τόνισε ότι το Λαογραφικό Μουσείο της Περαίας είναι παράδειγμα για μίμηση από όλα τα χωριά της περιοχής μας και είναι αποτέλεσμα της αγάπης για τον τόπο και την παράδοσή του.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας