Εκδήλωση απονομής βραβείων λογοτεχνικού διαγωνισμού

Printer-friendly version
ta_keimena.jpg

 Στην εκδήλωση απονομής βραβείων του Γ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργάνωσαν οι «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και περιελάμβανε χαιρετισμούς, ομιλίες του Προέδρου «Βιβλιόφιλων» κ. Δημήτρη Ευαγγελίδη και των βραβευθέντων στο διαγωνισμό, απονομή διπλωμάτων σε όσους διακρίθηκαν και τραγούδια από τη χορωδία «Μελωδοί της Έδεσσας».

Ο Δήμος Έδεσσας συνέβαλε οικονομικά στην έκδοση του τόμου «τα κείμενα ΙΙΙ», που περιλαμβάνει τα βραβευμένα κείμενα του Γ’ Διαγωνισμού Διηγήματος και επιλεγμένα διηγήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Στον χαιρετισμό του στην έκδοση «τα κείμενα ΙΙΙ» ο Δήμαρχος Έδεσσας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Έδεσσα υπήρξε πάντοτε πόλη πνευματικών ανθρώπων και παραγωγός πολιτισμού. Επομένως ο Δήμος δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί να στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια. Ο δεύτερος λόγος που επηρέασε την απόφασή μου ήταν η επιθυμία μου να στηρίξω μία σημαντική προσπάθεια ενός Συλλόγου που αγωνίζεται να καθιερώσει ως πανελλήνιο θεσμό τον Διαγωνισμό Διηγήματος, που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και επιδιώκει να τον αναδείξει ως τον σημαντικότερο θεσμό στο χώρο της πεζογραφίας.

Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί σε βάθος χρόνου και ο τελικός στόχος να επιτευχθεί. Σήμερα, που όλοι μας αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και τα ζούμε καθημερινά, ο κόσμος του βιβλίου ας αποτελέσει μια μικρή όαση που θα μπορούμε να καταφεύγουμε και να αντλούμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε παρακάτω».

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας