Γαστρονομική Έκθεση

Printer-friendly version
kaimak.jpg

 

Ο Δήμος Έδεσσας & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας οργανώνουν την 1η Γαστρονομική Έκθεση της Έδεσσας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι δρόμοι της Γαστρονομίας του Καϊμάκτσαλάν», ΚΑΙΜΑΚ IPA-CBC Ελλάδα-ΠΓΔΜ, και θα διαρκέσει το τριήμερο στις 17-19 Μαΐου με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της περιοχής. Η έκθεση θα περιλαμβάνει παραγωγούς συσκευασμένων τοπικών προϊόντων σχετικών με την γαστρονομία, όπως επίσης και παρουσιάσεις από chef και μάγειρες της περιοχής στο Πάρκο Καταρρακτών παράλληλα με την Ανθοέκθεση στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η Άνοιξη της Έδεσσας & της Βεγορίτιδας».

Στην έκθεση θα συμμετέχει και ο Δήμος του Καβαντάρτσι ενώ τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν μέλη του Ελληνικού Chef Club και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με ειδικευόμενους μάγειρες από το τοπικό ΙΕΚ.

Στην διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα πιστοποιημένου Ελληνικού Πρωινού το οποίο θεσμοθετείται και αναγνωρίζεται διεθνώς ως Greek Breakfast, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί σεμινάριο για Ξενοδόχους, Εστιάτορες και Επιχειρηματίες Εστίασης σχετικά με το Ελληνικό πρωινό και την ευρεία χρήση τοπικών προϊόντων, το πρόγραμμα “kerasma” και φυσικά τους δρόμους της γαστρονομίας του Καϊμάκτσαλάν στην διασυνοριακή περιοχή με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών εκατέρωθεν.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν 24 καλλιτέχνες της Έδεσσας, της σχολής του Πάρη Χατζηγιάννη, με τίτλο «Οι δρόμοι του Κερασιού» όπου θα εκθέσουν έργα εμπνευσμένα από την τοπική ταυτότητα και την ιστορία του κερασιού σε παραδοσιακό νερόμυλο της Έδεσσας.

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και η επαναδημιουργία της τοπικής κουζίνας μέσα από την παράδοση και την διεθνή της προοπτική. Η γαστρονομία αποτελεί ένα είδος πολιτιστικού τουρισμού μιας και προσφέρει εμπειρίες και γνώση για τον τόπο, τα πλούσια προϊόντα του και την γνώση που έρχεται από τον χρόνο.

Για Δηλώσεις Συμμετοχής Εκθετών με τοπικά προϊόντα (συσκευασμένα & τυποποιημένα) & περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της έκθεσης στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας (κ. Δέλλιου Κατερίνα) τηλ.2381020300 και στο www.edessacity.gr

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας