Χρυσό Βραβείο για το eVAROSI

Printer-friendly version
evarosi_stigmiotypa_1.jpg
evarosi_stigmiotypa_2.jpg
vraveysi_1.jpg
vraveysi_3.jpg

Μία ακόμα σημαντική διάκριση για τον δήμο Έδεσσας είναι η απονομή του Χρυσού Βραβείου στην κατηγορία «Εικονικές περιηγήσεις πολιτιστικών χώρων και ψηφιακοί οδηγοί» από τα Best City Awards για το eVAROSI!

Η βράβευσή του Δήμου Έδεσσας έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που χαρακτήρισε το eVAROSI πρωτοποριακό και καινοτόμο, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την Έδεσσα, όχι μόνο για να δουν την εφαρμογή αλλά και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης μας.

Το eVAROSI υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου CINECULTURE που χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και αφορά μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή παρουσίαση της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας, του Βαροσίου.

Οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι, μέσω της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) με τίτλο eVAROSI μπορούν να ενημερωθούν για την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας και να δουν τα σπίτια της όπως ήταν πριν αρκετές δεκαετίες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το eVAROSI ως την μεγαλύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Επίσης, το Βαρόσι, έχει τον δικό του χώρο για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού της Έδεσσας! Στο Σπίτι του Βαροσίου οι επισκέπτες μετά από μία σειρά ενημερωτικών video παρακολουθούν μία παραγωγή για την Έδεσσα και το Βαρόσι. Στη συνέχεια μέσω της 3D αναπαράστασης του συνόλου των κτηρίων του Βαροσίου ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της συνοικίας εμβαθύνοντας ανάλογα με τον βαθμό ενδιαφέροντος τους, ενώ στο τέλος με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού στο Βαρόσι των προηγούμενων δεκαετιών, με τη χρήση των VR γυαλιών και της ειδικής εφαρμογής.

 

ΑρχείοΜέγεθος
evarosi_deltio_typoy.pdf463.51 KB