Χρηματοδότηση κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Printer-friendly version
adespota_1.jpg

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία το Δήμου Έδεσσας είναι η ένταξη του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την φιλοξενία ζώων, ενώ μέσω του προγράμματος θα γίνει και προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο υποέργα που αφορούν:

  1. κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, προϋπολογισμού 420.670,00€ και
  2. προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 36.580,00€

Ο Δήμαρχος έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μία ακόμα δέσμευσή μας που γίνεται πραγματικότητα με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αποκτούν ένα χώρο που αρμόζει στον πολιτισμό μας.

Από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε με στειρώσεις και αποπαρασιτώσεις και φυσικά την βοήθεια των εθελοντών που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς, τα αδέσποτα ζώα είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας, ενώ το απαράδεκτο φαινόμενο των δηλητηριασμών ζώων μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε.

Ευχή όλων μας είναι να πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους και όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς να απευθύνονται στις φιλοζωικές οργανώσεις και να υιοθετούν ένα αδέσποτο, που θα τους ανταμείψει με την αγάπη του!

Θέλω να ευχαριστήσω με τα θερμότερα λόγια την συνεργάτιδα και καλή φίλη Κατερίνα Ζδρου, που με πολύ αγάπη για τα αδέσποτα ζώα και την πόλη μας εκπόνησε τη μελέτη του νέου καταφυγίου. Η συνδρομή της ήταν πολύτιμη!»