Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Έδεσσα

Printer-friendly version
fysiko_aerio_syskepsi.jpg

Αμέσως μετά την αδειοδότηση της εταιρίας EDIL HELLAS ATEBE για την κατασκευή δικτύου διανομής με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του δήμου και της εταιρίας.

Αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας ήταν η οργάνωση του οδικού χάρτη των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την πόλη της Έδεσσας.

Πρώτη ενέργεια θα είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν τα προτεινόμενα οικόπεδα για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης. Αμέσως μετά θα οργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών των σχετικών κλάδων, οι οποίοι απαιτείται αρχικά να ενημερωθούν και σε δεύτερο στάδιο να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην εγκατάσταση και λειτουργία του φυσικού αερίου. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι μελέτες των δικτύων και οι εργασίες εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης και κατασκευής των δικτύων. Ο σταθμός αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου θα λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και τη σύνδεση του δικτύου της Έδεσσας με αυτόν.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση: «Είμαι ευτυχής που ένα όνειρο, αυτό της σύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο, θα γίνει πραγματικότητα πολύ γρήγορα. Θα είναι μία πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης, αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην μείωση του κόστους των νοικοκυριών! Είμαι πεπεισμένος ότι η άμεση χρήση φυσικού αερίου CNG και η σύνδεση με την έξοδο του Άσπρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΤΑΡ είναι η καλύτερη δυνατή λύση και για το λόγο αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία για την πόλη μας».