Συγκίνησε η Φλόγα της Μνήμης

Printer-friendly version
floga_tis_mnimis_1.jpg
floga_tis_mnimis_2.jpg
floga_tis_mnimis_3.jpg
floga_tis_mnimis_4.jpg
floga_tis_mnimis_5.jpg

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Έδεσσας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ, ενόψει της επετείου της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι ποντιακών και όχι μόνο συλλόγων και πολλοί πολίτες ξεκίνησαν από την είσοδο του δημοτικού σταδίου Έδεσσας και με αναμμένα φαναράκια κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Στο χώρο του μνημείου τοποθετήθηκαν τα φαναράκια στη μνήμη των 353.000 ψυχών που χάθηκαν στην Ποντιακή Γενοκτονία, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, ακούστηκε μοιρολόι από τον λυράρη του συλλόγου και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής οι παραβρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στη δήλωσή του για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, τόνισε: «Θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Είναι επιτέλους καιρός για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση!».