Εγκαίνια Έκθεσης Ορυκτών

Printer-friendly version
egkainia_ekthesis_orykton_1.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ορυκτών του Δήμου Έδεσσας, που θα λειτουργήσει ως μόνιμος εκθεσιακός επισκέψιμος χώρος στον Μύλο του Νερού.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας διαχειρίζεται με επιτυχία τους επισκέψιμους χώρους της πόλης στους Μύλους και το Βαρόσι, αναβαθμίζοντας συνεχώς τη λειτουργία τους και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Η Έκθεση Ορυκτών συμπληρώνει το δίκτυο των επισκέψιμων χώρων της πόλης και δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Έδεσσα, την προβιομηχανική της κληρονομιά στην περιοχή των Μύλων, την αρχιτεκτονική της κληρονομιά στο Βαρόσι, αλλά και την γεωλογική της ιστορία με το «Φρύδι» της πόλης, τα πρωτογενή σπήλαια και τη μοναδικότητα του Λόγγου.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ευχαρίστησε θερμά τον Δρ. Χάρη Φουνταλή για την ευγενική του προσφορά προς την πόλη και τον διαβεβαίωσε ότι η έκθεση των 250 και πλέον ορυκτών θα εμπλουτίζεται συνεχώς και θα αποτελεί ένα από τα σημαντικά επισκέψιμα σημεία της πόλης.

Με την σειρά του ο δωρητής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗΚΕΔΕ, που «έστησαν» έναν αξιόλογο επισκέψιμο χώρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της συλλογής και μίλησε για τα ορυκτά που απαρτίζουν τη συλλογή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος έδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Φουνταλή με τις ευχαριστίες του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗΚΕΔΕ.