Δικτυωμένη Πόλη: Η υγιεινή απώλεια βάρους στη σύγχρονη διαιτολογία χωρίς πείνα και στερήσεις

Printer-friendly version

 



Συνεχίζουμε με διατροφική…ασφάλεια!

 

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα, συνεχίζονται οι διαδικτυακές συναντήσεις του Δήμου Έδεσσας με ένα ενδιαφέρον θέμα.

Ο κ. Καραμπόλας Γεώργιος- Στυλιανός, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, θα αναπτύξει το θέμα: «Η υγιεινή απώλεια βάρους στη σύγχρονη διαιτολογία χωρίς πείνα και στερήσεις».

Σκοπός: Κατανόηση βασικών αρχών της διατροφής όπως τα μακροθρεπτικά συστατικά, σημαντικότητα της απώλειας βάρους με υγιεινό τρόπο, γνωριμία του κοινού με τις συστάσεις της υγιεινής διατροφής των ενηλίκων του Υπουργείου Υγείας και τέλος διατήρηση του απωλεσθέντος βάρους 

Περιεχόμενο: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της διατροφής στη ζωή τους, υιοθετώντας πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού βάρους τους. Επιπλέον θα γνωρίσουν αλλά και θα εξοικειωθούν με το φυσιολογικό μέγεθος των μερίδων των τροφίμων και θα ανακαλύψουν ότι είναι εφικτή η απώλεια βάρους χωρίς πείνα και στέρηση των αγαπημένων τους τροφίμων. Επίσης, θα γίνει μια σύγκριση των παλαιών οδηγιών για την απώλεια βάρους και τη συντήρηση με τις καινούριες οδηγίες που τοποθετούνται πιο "κοντά" στο διαιτώμενο. Τέλος, έννοιες οι οποίες θα συζητηθούν είναι τα Light προϊόντα, Καθορισμός στόχων στην απώλεια και η αυτοπαρακολούθηση ως σύμμαχος και όχι ως παράγοντας άγχους. Στόχος είναι  το κοινό να αποκτήσει τις δεξιότητες που χρειάζεται για να χάσει μόνο του το βάρος που επιθυμεί και να ξανακερδίσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση με τη χρήση των τελευταίων συστάσεων για την απώλεια βάρους της Διεθνούς Βιβλιογραφίας.

Το κοινό που απευθύνεται η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι κυρίως ενήλικες άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18- 65 ετών.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο κ. Καραμπόλας Γεώργιος- Στυλιανός είναι MSc Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Master στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία- Διατροφή. Διατηρεί Διαιτολογικό γραφείο στην Έδεσσα και παράλληλα είναι εκπαιδευτής σε Δ.ΙΕΚ. Έχει πολλές συμμετοχές σε συνέδρια και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για το επιστημονικό του έργο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

https://forms.gle/eeHnAvQKCtQstovp8