Δικαίωση Δήμου Έδεσσας στη προσωρινή διαταγή κατά της συντηρητικής κατάσχεσης

Printer-friendly version

Μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης για την υπόθεση της Άνω Εστίας έγιναν ενέργειες από τον μισθωτή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Προχωρήσαμε άμεσα σε προσωρινή διαταγή και ανακοπή και δικαιωθήκαμε. Με την εξέλιξη αυτή ο δήμος συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα!

Η ενοικίαση της Άνω Εστίας, που έγινε το 2006 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έγινε με πρόχειρο τρόπο και λάθος τοπογραφικό διάγραμμα. Κατ’ αρχάς μαζί με το ακίνητο της Άνω Εστίας η ενοικίαση αφορούσε και την γύρω περιοχή, ενώ στο τοπογραφικό που απεικονίζει το προς ενοικίαση οικόπεδο, περιλαμβάνεται και κοινόχρηστος χώρος. Στο μεγάλο αυτό λάθος στηρίχθηκε ο ενοικιαστής και έχτισε το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο. Έτσι οδηγηθήκαμε στην πολυετή δικαστική διαμάχη. Τραγικό λάθος ήταν επίσης ότι στον προς ενοικίαση χώρο βρίσκονταν οι κοινόχρηστες τουαλέτες, πολύτιμες θέσεις parking και η πρόσβαση στον εντυπωσιακό Διπλό Καταρράκτη! Ουσιαστικά, με τους όρους που προβλέπονταν σε αυτή την ενοικίαση δεν διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου και υπονομεύτηκε η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε ενοικίαση σημαντικών δημοτικών ακινήτων έχοντας ως στόχους την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου, την ανάπτυξη της περιοχής και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς στις οικονομικές σχέσεις πρέπει να κερδίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Παραδείγματα είναι οι ενοικιάσεις του κέντρου των Καταρρακτών, του Τημενιδών και του Ψηλού Βράχου, με τις οποίες αφενός δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και αφετέρου οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κατοίκους και επισκέπτες. Αν σταθούμε στην περίπτωση της ενοικίασης του κέντρου των Καταρρακτών, διαπιστώνουμε ότι ο ενοικιαστής πραγματοποίησε μία μεγάλη επένδυση και αναμόρφωσε το κτήριο και τον χώρο, βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους επισκέπτες. Αν είχε γίνει ανάλογη διαχείριση και από την προηγουμένη δημοτική αρχή για το ακίνητο της Άνω Εστίας θα είχε βελτιωθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Έδεσσας.

Έχουμε υποχρέωση με τις κατάλληλες ενέργειες να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχίσουμε να αναμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της πόλης μας.