Ανακοίνωση για την κίνηση διαδικασίας βελτίωσης και απόδοσης θέσεων παραγωγών πωλητών στη λαϊκή αγορά της Έδεσσας, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 4497/17

Printer-friendly version

 

 Ανακοίνωση για την κίνηση διαδικασίας βελτίωσης και απόδοσης θέσεων παραγωγών πωλητών στη λαϊκή αγορά της Έδεσσας, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 4497/17.

 

 Λαμβάνοντας υπόψη:

α) τις διατάξεις του άρθρο 35 του Ν. 4497/17, σύμφωνα με την οποία «2. Οι φορείς λειτουργίας είτε ύστερα από πρόταση των ομοσπονδιών ή πρωτοβάθμιων οργανώσεων των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών, είτε κατά την κρίση τους μπορούν να εκκινούν διαδικασία βελτίωσης θέσεων εντός συγκεκριμένης λαϊκής της αρμοδιότητάς τους».

β) την ανάγκη κίνησης διαδικασίας βελτίωσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγούς πωλητές που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά της Έδεσσας από μακρού χρόνου σε συγκεκριμένη θέση, να διεκδικήσουν, σύμφωνα με το νόμο, θέσεις τις οποίες θεωρούν εμπορικότερες από αυτές που κατέχουν, στα πλαίσια των γενικών αρχών της ισότητας, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των δραστηριοποιούμενων πωλητών

γ) την με αρ. 1/2020 και από 17-2-2020 σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής λαϊκών αγορών για την κίνηση διαδικασίας βελτίωσης θέσεων παραγωγών πωλητών στη λαϊκή αγορά της Έδεσσας.

Ανακοινώνουμε την κίνηση της διαδικασίας «βελτίωσης θέσης» και προσκαλούμε τους δικαιούχους, ως εξής :

 

1.   ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

1.1.  Αίτηση για «βελτίωση θέσης» μπορούν να υποβάλλουν παραγωγοί πωλητές που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά της Έδεσσας και κατέχουν μόνιμη θέση σε αυτήν, στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Έδεσσας, αποκλειστικά από την Πέμπτη 19-3-2020 έως και την Πέμπτη 26-3-2020.

1.2.  Δεν μπορούν να υποβάλλουν όμοια αίτηση παραγωγοί πωλητές, που :

α)  κατέχουν πράξη της αρμόδιας επιτροπής λαϊκών αγορών, ως προσωρινά τοποθετούμενοι σε εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν. 4497/17.

β) έχουν υποβάλλει αίτηση για προσωρινή τοποθέτηση σε εφαρμογή του άρθρο 32 του Ν. 4497/17 επί της οποίας η αρμόδια επιτροπή δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα.

γ) Όσοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για προσωρινή τοποθέτηση σε εφαρμογή του άρθρο 32 του Ν. 4497/17

1.3.  Οι αιτούντες υποβάλλουν έντυπη αίτηση που τους παρέχεται από την αρμόδια υπηρεσία λαϊκών αγορών του Δήμου Έδεσσας, στην οποία επισυνάπτουν :

  • Φ/Α άδειας λαϊκών  αγορών (σελίδα με φωτογραφία, με ημέρες δραστηριοποίησης, σελίδα ισχύουσας ανανέωσης) με ταυτόχρονη και επίδειξη της ίδιας της άδειας.
  • Φ/Α ταυτότητας
  • Εκκαθαριστικό τελευταίου οικονομικού έτους
  • Υπεύθυνη Δήλωση περί παραβάσεων στις οποίες τυχόν έχουν υποπέσει και για τις οποίες τους εκδόθηκε σχετική πράξη, από άλλες αρχές.
  • Παράβολο 3 ευρώ
  • Η υπηρεσία υποδοχής ελέγχει αυτεπάγγελτα την ύπαρξη εκκρεμών ληξιπρόθεσμων οφειλών (όχι απαραίτητα βεβαιωμένων) από τη δραστηριοποίηση στη λαϊκή αγορά του Δήμου Έδεσσας.  Σε περίπτωση που ο αιτών οφείλει πέραν των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, αυτή απορρίπτεται.

2. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Οι διεκδικούμενες θέσεις είναι :

α)  οι «κενές» θέσεις, δηλαδή οι θέσεις στις οποίες δε δραστηριοποιείται κανείς πωλητής.

β) οι θέσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται πωλητές προσωρινά, δηλαδή με απόφαση της επιτροπής λαϊκών αγορών.

γ) οι θέσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται πωλητές προσωρινά χωρίς απόφαση της επιτροπής λαϊκών αγορών, καθώς η αίτησή τους εκκρεμεί σε αυτές.

δ)  οι θέσεις όσων μόνιμων πωλητών υποβάλλουν αίτηση βελτίωσης (ΠΡΟΣΟΧΗ !).

      Μετά την υποβολή αιτήσεων, συντάσσεται ο πίνακας «κενών θέσεων» που περιλαμβάνει τις διεκδικούμενες θέσεις, όπως διαμορφώνονται μετά την υποβολή των αιτήσεων (περιλαμβάνοντας δηλαδή και τις θέσεις των αιτούντων).

3.  ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ και ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μοριοδοτούνται σύμφωνα με το νόμο, με βάση το παρακάτω παράρτημα (παράρτημα Ε¨, άρθρου 84 Ν. 4582/18) :

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ

Παλαιότητα άδειας

5 μόρια ανά έτος παλαιότητας

Ηλικία δικαιούχου

10 μόρια για δικαιούχους κάτω των 40 ετών καθώς και όσους είναι πάνω από 55 ετών

Ασφαλιστική ενημερότητα

30 μόρια. Ο υποψήφιος οφείλει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία.

Έλλειψη παραβατικότητας

Α. 30 μόρια αν στο τελευταίο έτος δεν έχει βεβαιωθεί παράβαση

Β. 0 μόρια, αν στο τελευταίο έτος  έχει βεβαιωθεί μία (1) παράβαση

Γ. -10  μόρια, για κάθε παράβαση πέραν της μίας που έχει διαπιστωθεί στο τελευταίο έτος, με ανώτατη μείωση τα 40 μόρια.

4. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

4.1.   Οι αιτούντες υποψήφιοι κατατάσσονται με βάση το σύστημα μοριοδότησης του ως άνω παραρτήματος. Με ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, οι αιτούντες καλούνται σε συγκεκριμένο χρόνο για την επιλογή των θέσεων βάσει της μοριοδότησης. Ο υποψήφιος με τα περισσότερα μόρια έχει το δικαίωμα να επιλέξει  από τον πίνακα θέσεων πρώτος, ο δεύτερος στην κατάταξη ακολουθεί  κ.ο.κ.

4.2.   Με την ίδια ανακοίνωση, καλούνται και οι κάτοχοι προσωρινών θέσεων που δραστηριοποιούνται με απόφαση της επιτροπής λαϊκών αγορών να υποβάλλουν και αυτοί αίτηση με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται πιο πάνω προκειμένου να τους αποδοθεί μόνιμη θέση.

4.3.  Μετά το πέρας της διαδικασίας απόδοσης θέσεων, με σχετική πράξη του αρμόδιου αντιδημάρχου θα κληθούν τόσο οι αιτούντες βελτίωσης θέσης, όσο και οι προσωρινά τοποθετούμενοι, να καταλάβουν τις θέσεις που τους έχουν αποδοθεί, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, προς αποφυγή συγχύσεων.

5.    ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

5.1. Επισημαίνεται ότι βάσει της μοριοδότησης, ενδέχεται ο αιτών πωλητής να λάβει θέση που δεν επιθυμεί ή την θεωρεί χειρότερη εμπορικά από αυτήν την οποία κατέχει.

5.2.  Οι έχοντες προσωρινή θέση (όπως περιγράφονται στην παρ. 4.2) δεν έχουν δικαίωμα εναντίωσης, στη περίπτωση που η θέση τους επιλεγεί από άλλον πωλητή, μπορούν ωστόσο να προβάλλουν ένσταση σε βάρος αυτών που τυχόν θα επιλέξουν τη προσωρινή θέση που κατέχουν.

5.3. Όσοι κατέχουν θέση χωρίς απόφαση της αρμόδια επιτροπής, παραπέμπονται στη συνέχεια στην αρμόδια επιτροπή για μοριοδότηση και απόδοση προσωρινής θέσης εξ αυτών που προκύπτουν. Μέχρι τότε τοποθετούνται από το αρμόδια τμήμα του Δήμου όλως προσωρινώς.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΤΣΑΡΑ ΜΑΡΟΥΛΑ

ΑρχείοΜέγεθος
3455.pdf317.84 KB