ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ " ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ " ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ
Printer-friendly version
thumbnail_img_20240518_204110.jpg
thumbnail_img_20240518_204219.jpg
messenger_creation_2d38f274-e04f-4c22-aa0e-125be248efef.jpeg
















































Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη (15/5/2024), στην κατάμεστη αίθουσα τού Παρθεναγωγείου της Έδεσσας, έλαβε χώρα – μέσα σ’ ένα ζεστό κλίμα από παιδικά χαμόγελα, συναισθήματα και στίχους – η απονομή των βραβείων ποίησης στις μαθήτριες και στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Πέλλας, που συμμετείχαν στο μαθητικό ποιητικό διαγωνισμό με θέμα: «Οι μαθητές γράφουν ποίηση».

Ένας μαθητικός διαγωνισμός ποίησης που συγκέντρωσε πάνω από 70 συμμετοχές και κατέδειξε ότι οι νέες και οι νέοι έχουν αναπτυγμένη δημιουργική φαντασία, πλούσιο λεξιλόγιο και κοινωνικές ανησυχίες, τις οποίες παρουσίασαν δια του ποιητικού λόγου.

Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα μιας απόλυτα επιτυχημένης συνδιοργάνωσης μεταξύ του Συλλόγου: «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας.

Μάλιστα, μετά από πρόταση τού αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας, Ευάγγελου Ι. Τρυψιάνη, η εκδήλωση αφιερώθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της πατρίδας μας – τον Τίτο Πατρίκιο, ο οποίος και δέχθηκε την πρόσκληση τού Αντιδημάρχου για έναν μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό και μια μικρή τοποθέτηση σχετικά με την ποίηση, ενώ απήγγειλε και ποιήματά του.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Δήμαρχος Έδεσσας, Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο οποίος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι νέες και οι νέοι μας να εκφράζονται και να (συν)δημιουργούν, ενώ σημείωσε και το σπουδαίο έργο που γίνεται από τις/τους εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία προς την κατεύθυνση αυτή.   

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων που διακρίθηκαν ήταν:

1ο Βραβείο: Αφεντούλης Ιωάννης: Γυμνάσιο Πέλλας

2ο Βραβείο: Κανάκης Δημήτρης: 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας

3ο Βραβείο: Γκουδιράκη Ελένη: Γυμνάσιο Πέλλας

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Λυκείων που διακρίθηκαν ήταν:

1ο Βραβείο: Θεοδωρίδης Ιωάννης: ΓΕΛ Σκύδρας

2ο Βραβείο: Αναστασίου Δέσποινα: 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

3ο Βραβείο: Παπαδόπουλου Ιορδανία: 2ο ΓΕΛ Έδεσσας


Βίντεο: Συνέντευξη με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο στα πλαίσια του μαθητικού ποιητικού διαγωνισμού με θέμα: «Οι μαθητές γράφουν ποίηση»