ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗΣ 5-11-2020

Printer-friendly version

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗΣ 5-11-2020

 

Ο Δήμος Έδεσσας ανακοινώνει τα εξής :

1)  Με τα νέα δεδομένα, ο Δήμος μας εντάσσεται στην επιδημιολογική κατηγορία υψηλού κινδύνου. Κατά συνέπεια, η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με το εκ περιτροπής σύστημα (50-50) και την ταυτόχρονη λειτουργία της «παράλληλης» λαϊκής αγοράς.

     Υπενθυμίζουμε ότι το εκ περιτροπής σύστημα (50-50) σημαίνει ότι κάθε φορά θα δραστηριοποιούνται εντός της υπάρχουσας λαϊκής οι μισοί πωλητές. Δεν επιτρέπεται από το νόμο, άλλο σύστημα λειτουργίας π.χ. ένταξη όλων ή  των περισσότερων πωλητών εντός της λαϊκής αγοράς και ταυτόχρονη μείωση των πάγκων.

2)  Η σημαντική διαφορά της νέας πραγματικότητας είναι ότι επανερχόμαστε στην υποχρέωση τήρησης αποστάσεων μεταξύ των πάγκων πέντε (5) μέτρων (από 3) τόσο στην υφιστάμενη, όσο και στην «παράλληλη» λαϊκή αγορά. Αυτό μας υποχρεώνει να ανακοινώσουμε ότι το μήκος των πάγκων  των πωλητών διαμορφώνεται πλέον ως εξής :

2.1. Παράλληλη λαϊκή :

  • Επαγγελματίες : πρόσοψη έως 4 μέτρα,
  • Παραγωγοί : πρόσοψη έως 2 μ.

2.2. Υφιστάμενη λαϊκή

  • επαγγελματίες : Μείωση του μήκους πάγκων τουλάχιστον κατά ένα (1) μέτρο από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί, και έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ πάγκων, εκτός εάν λόγω απουσιών πωλητών ή διαμόρφωσης του χώρου, διασφαλίζεται η απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.
  • Παραγωγοί : μέγιστο μήκος τρία (3) μέτρα, και έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ πάγκων, εκτός αν λόγω απουσιών πωλητών ή διαμόρφωσης του χώρου διασφαλίζεται η απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων

 

 

 

3) Για να δείτε τις σχετικές λίστες παρακαλούμε ανατρέξτε στις λίστες της 22-10-2020, μέσα από το site και τη διαδρομή : Δήμος Έδεσσας -> Γραφείο Τύπου ->  Ανακοινώσεις -> «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 22-10-2020»

4) Αλλαγές ή πρσθήκες πάνω στις ανωτέρω λίστες:

4.1 Στην υφιστάμενη λαϊκή : Προσθήκη των ΜΟΡΤΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

4.2. Στην «παράλληλη» λαϊκή :

  • Προσθήκη των ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (Πίνακας 13 θέση αρ. 18)
  • Πίνακας 6 : μετά το Νο 6 (Ξυλάς) ακολουθεί ως εξής : ΣΑΜΨΟΝΟΒΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ, ΠΑΣΧΟΣ, ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ, ΚΑΖΑΚΟΥ, ΜΥΡΟΝΟΦ
  • Στον πίνακα 6 ο ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ μεταφέρεται από την οδό Αργυροκάστρου ακριβώς δίπλα στην οδό Πετρίτση με ταυτόχρονη μετατόπιση των υπολοίπων