Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ELISABETH CHU

Υποβλήθηκε από katluk στις Τρί., 29/11/2011 - 10:36
Printer-friendly version
Elisabeth Chu.jpg
Elisabeth Chu (2).jpg
Elisabeth Chu (1).jpg

Ο Δήμος Έδεσσας τίμησε την Πρέσβειρα της Ταϊβάν, κ. Elisabeth Chu, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
Η σεμνή τελετή προς τιμήν της κας Chu ξεκίνησε με την ανάγνωση του βιογραφικού και στοιχείων της προσφοράς της Πρέσβειρας στην Έδεσσα, από το στέλεχος της ΔΗΚΕΔΕ, κ. Ευάγγελο Κυριακού.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, μίλησε για τη φιλία και συνεργασία με την Πρέσβειρα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την ασιατική χώρα, ειδικά σε ότι αφορά στα αγροτικά μας προϊόντα. Μιλώντας για την εμπειρία του ταξιδιού στην Ταϊβάν και τις συναντήσεις με τους υπευθύνους της χώρας για τις εμπορικές συναλλαγές και τις σχέσεις με την Ευρώπη, ανέφερε ότι «Με τη μεσολάβηση της κας Chu έχει ανοίξει ένας δρόμος προς την Ανατολή. Η συμμετοχή μας στην έκθεση τουρισμού του Νοεμβρίου ήταν πολύ σημαντική, αλλά εξαιρετικής σημασίας θα είναι η συμμετοχή μας στην εμπορική έκθεση του Ιουνίου, όπου είναι η κατάλληλη ευκαιρία να προβάλουμε τα κεράσια, τα μήλα και γενικά τα αγροτικά μας προϊόντα, που είναι προϊόντα πολυτελείας για τους κατοίκους της Ταϊβάν. Οι σχέσεις φιλίας που έχουμε αναπτύξει με την Πρέσβειρα και το λαό της Ταϊβάν είναι αφετηρία για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και προώθησης των ποιοτικών τοπικών μας προϊόντων».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έδωσε το λόγο στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Σόντρα, που καλωσόρισε την κα Chu και ανέφερε ότι η Πρέσβειρα κατάφερε να δει την ψυχή των ανθρώπων του τόπου μας.
Η κ. Chu επιστρέφει στη χώρα της για να αναλάβει εξέχουσα θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της και λόγω αυτού του γεγονότος μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί της στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων. Το σημαντικό είναι ότι η Έδεσσα έχει μία φίλη στη μακρινή Ταϊβάν και έχει καλλιεργήσει σχέσεις φιλίας με το λαό της μακρινής χώρας.
Η κ. Chu, φανερά συγκινημένη, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Δήμαρχο και τους ανθρώπους της Έδεσσας, που τους γνώρισε μέσα από τις πολλές επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην περιοχή μας και τις κοινές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει, ως πρέσβειρα της Ταϊβάν στη χώρα μας. Φυσικά, αναφέρθηκε στον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και τα τοπικά μας προϊόντα για τα οποία είναι ενθουσιασμένη. Τέλος, ευχαρίστησε το Δήμο για την τιμητική εκδήλωση και όλους τους παραβρισκόμενους στην τελετή.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

( categories: )