Δελτίο Τύπου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ «ΟΡΑΜΑ»
Printer-friendly version
dsc01395.jpg
giannop_panor01_antigraphe.jpg
oloi_antigraphe.jpg
theodor-gianop-zogr-sian.jpg

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του Προέδρου του συλλόγου το ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’ κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο κ Γιαννόπουλος παρουσίασε τις δράσεις και το έργο  του συλλόγου και ενημέρωσε τους πολίτες ότι μπορούν να απευθύνονται στο ‘‘Χαμόγελο του  Παιδιού’’ για οποιαδήποτε πρόβλημα υγείας, παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών.

Τονίστηκε ειδικά η δυνατότητα που έχει το ‘‘Χαμόγελο του  Παιδιού’’ να δέχεται ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά παραμέλησης ή κακοποίησης παιδιών από πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικούς), προκειμένου αυτοί να προστατευτούν.

Εξαιτίας των αυξημένων αναγκών σε θέματα παιδικής φροντίδας έγινε η πρόταση να συσταθεί στο Νομό Πέλλας ένα Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας  Παιδιών και αυτό να αποτελέσει στόχο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο επιθυμεί το ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’ να γίνει μέλος του.

Τέλος  και τα 100 άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα δήλωσαν πρόθυμα εθελοντές του συλλόγου.

Την ομιλία παρακολούθησαν η Περιφερειακή σύμβουλος κα Μ. Ζωγράφου εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,  η Πρόεδρος ’ του Ευ ζην ‘κα Μ. Κατσάρα εκ μέρους του Δήμου Έδεσσας, ο Διοικητής των Ενοποιημένων Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών κος Π. Μάρκου και η κα Κ. Φυσικούδη, μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συνάντηση συνεργασίας με την παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας κ Γιάννου, ενώ την επόμενη μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ Θ. Θεοδωρίδης δέχθηκε στο γραφείο του τον κύριο Κ. Γιαννόπουλο και συζήτησαν την ανάληψη κοινής δράσης.

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Π   

            Λάζαρος Σιάντσης

 

 

 Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής