Μνημόνιο συνεργασίας με το PERROTIS College

Printer-friendly version
mnimonio_synergasias_1.jpg
mnimonio_synergasias_2.jpg
mnimonio_synergasias_3.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Έδεσσας με το PERROTIS College της αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Πρόεδρος ΑΓΣ του PERROTIS College, Δρ Jeffrey Lansdale.  

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά θέματα ανταλλαγής εμπειρίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας, με την ανάπτυξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος που θα αποφέρουν οφέλη στην τοπική κοινωνία, όπως παρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους αγρότες και συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα συμφωνήθηκε την ερχόμενη Άνοιξη να γίνει επιδεικτικός ψεκασμός επιλεγμένων αγροκτημάτων με χρήση drone, προκειμένου να μεταφερθεί αυτή η τεχνογνωσία στους αγρότες της περιοχής μας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Αλέξανδρος Πασχάλης, δήλωσε σχετικά με την συνεργασία:

«Η διασύνδεση του δήμου και η ανάπτυξη συνεργασιών με εκπαιδευτικούς φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πόσο μάλλον όταν έχουν το κύρος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του PERROTIS College, είναι απαραίτητη και επωφελής για την τοπική κοινωνία. Η μεταφορά τεχνογνωσίας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας, που είναι κατά βάση αγροτική».