Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Έδεσσας

Printer-friendly version
espa_kentriki_makedonia_2014_2020.jpg

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Έδεσσας είναι μία καινούρια δράση που θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας την εκπαιδευτική χρονιά 2020-2021 και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο – Λύκειο), ενώ τα μαθήματα που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους θα είναι: Μαθηματικά (Άλγεβρα & Γεωμετρία), Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία, Φυσική, Χημεία, Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Βιολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες μπορούν να εκτυπώσουν την αίτηση συμμετοχής από την ιστοσελίδα www.edessacity.gr ή να την παραλάβουν από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας (Κ. Γαρέφη & Περδίκα 1, ΤΚ 58200 Έδεσσα). Στη συνέχεια μπορούν να την συμπληρώσουν και να την υποβάλλουν (μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά), είτε ηλεκτρονικά στο email: info.edessacity@gmail.com είτε να την καταθέσουν στην Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας, από τις 01/09/2020 και μετά, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 08:00-15:00. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου  στο τηλ: 2381023101 ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ερωτήματα τους στο email: info.edessacity@gmail.com.

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ, κα. Νατάσα Ιατρίδου, δήλωσε σχετικά:

«Ένας από τους βασικούς στόχους του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗΚΕΔΕ είναι η στήριξη της οικογένειας και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτών των στόχων, καθώς θα αποτελέσει μία καινοτόμο δράση που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια επιδείνωσε τις οικονομικές ανισότητες και οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών τους.

Ο ρόλος μας είναι η στήριξη τους με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Έτσι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απαντά στις ανάγκες απαντά στις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας, αλλά και στην υποχρέωση της κοινωνίας μας να δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μάθηση».