Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας

Printer-friendly version

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Νομού Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Αντιδήμαρχος  Έδεσσας κ. Γιώργος Κωστίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της περιοχής αναφέρθηκαν αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα.

Εκτός από τους λόγους που σχετίζονται με την πόλη, τη βοήθεια που παρέχει ο Δήμος στο Πανεπιστήμιο και τα θετικά οικονομικά στοιχεία, ενισχυτικό της θέσης για παραμονή του τμήματος στην Έδεσσα είναι το γεγονός ότι οι καθηγητές που διδάσκουν έχουν διοριστεί στο συγκεκριμένο Τμήμα, καθώς επίσης ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά τις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος μαζί του, δεν αντιτίθεται στην παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα. Επιπρόσθετα, οι χώροι του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα μπορούν να φιλοξενήσουν και το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας της Νάουσας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία και υποδομή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πόλη μας.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκλιπαρούμε για το αυτονόητο! Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δεκάδες Πανεπιστημιακά Τμήματα σε όλη τη χώρα δεν θα έπρεπε να αφορά το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα, για πολλούς λόγους. Έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας με κάθε τρόπο και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την παραμονή και αναβάθμιση του Τμήματος» .

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας