ΛΗΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Printer-friendly version

 

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Εδεσσας σε συνεργασία με την  Α΄Βάθμια Εκπαίδευση, ανακοινώνει τη λήξη των μαθημάτων της δεύτερης περιόδου του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

          Κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013 επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής συνολικά 737 μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων του Δήμου Έδεσσας. Η εκπαίδευση περιλάμβανε:

α) τη γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς,

β) τη χρήση και λειτουργία του ποδηλάτου στους δρόμους της πόλης και

γ) την επικινδυνότητα της κίνησης σε πραγματικές συνθήκες αστικού δρόμου.

         Η υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης για τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιήθηκε μέσα από θεωρητική εκπαίδευση, διαδρομές πρακτικής άσκησης, είτε πεζή είτε με ποδήλατα, καθώς και τελική αξιολόγηση. Στους μικρούς μαθητές προσχολικής αγωγής χρησιμοποιήθηκαν παιδαγωγικά παιχνίδια που αφορούν κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής στα οποία ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Επίσης, μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για τη συνεργασία τους και πάνω από όλα τους μικρούς μαθητές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Επίσης, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας για την υποστήριξή της και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου για την επιμέλεια και φροντίδα του Πάρκου.

            Τέλος, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Έδεσσας εύχονται στους μικρούς τους φίλους Καλό Καλοκαίρι και  με χαρά τους περιμένουμε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο.