Επιστολή Δημάρχου για την Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.

Επιστολή Δημάρχου για την Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.
Printer-friendly version

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε στον τοπικό τύπο ένα όψιμο ενδιαφέρον κάποιων για την τύχη της Δημοτικής Επιχείρησης «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» (Καταρράκτες). Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται τόσο στον Πρόεδρο της επιχείρησης κ. Πέτρο Πριβαρτιτσάνη, όσο και στον Δήμο Έδεσσας, με διάφορες κατηγορίες και ανακρίβειες.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Διοίκηση της εταιρείας «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» στόχος ήταν και είναι η διάσωσή της, καθώς παραδόθηκε με χρέη σχεδόν 800.000 ευρώ και έσοδα που κινούνταν γύρω στο 1,2 εκ. ευρώ. Δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης, με τις πωλήσεις να έχουν μειωθεί πάνω από 30% το 2012.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει καταβάλει και καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για να κρατήσει την επιχείρηση ζωντανή, παρά τα όποια σοβαρά προβλήματα προκύπτουν κατά διαστήματα.

Ως Δήμος, μας ενδιαφέρει η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν. Με αυτό ασχολούμαστε ένα και πλέον χρόνο τώρα, με αυτό θέλουμε να ασχοληθούμε και στην συνέχεια. Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλήματος, κάθε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, κάθε κίνηση που στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας και κατ’ επέκταση της ίδιας της πόλης, είναι καταδικαστέα από εμάς.

Στεκόμαστε δίπλα στις προσπάθειες της Διοίκησης υπό τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Πριβαρτιτσάνη, και προσπαθούμε όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την άσχημη πορεία. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, συνεργάτες μας, τους εργαζόμενους της εταιρείας και τους προμηθευτές της τοπικής οικονομίας. Γι’ αυτό τους καλώ όλους να εργαστούμε μαζί για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της επιχείρησης. Από την πλευρά μου κρίνω σκόπιμο να μην επανέλθω στο θέμα.

 

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

 

 

 

Δημήτριος Γιάννου