ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Printer-friendly version
periballon1.jpg
periballon2.jpg
periballon3.jpg
periballon4.jpg

 

Την Τετάρτη 5-6-2012 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου Έδεσσας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές  Δημοτικών Σχολείων της Έδεσσας και του Ν. Αγ. Αθανασίου.      

      Με ενθουσιασμό, οι εθελοντικές ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών  των 2ου, 5ου, 7ου  και 8ου  Δ. Σχ. καθάρισαν πινακίδες σήμανσης από αυτοκόλλητα και μουντζούρες και μάζεψαν σκουπίδια διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη. Μία ομάδα 2ου  Δ. Σχ. βοήθησε στο βάψιμο της διάβασης στην είσοδο του σχολείου.

      Παράλληλες δράσεις έλαβαν χώρα στον πεζόδρομο της πόλης, στην πλατεία Στουγιαννάκη. Σε περίπτερο του Δήμου, γινόταν ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προστασία του  περιβάλλοντος, με ανάλογη παρουσίαση σε γιγαντοοθόνη και  έντυπο πληροφοριακό υλικό. Ζωγραφιές μαθητών στόλιζαν το χώρο και μοιράστηκε εικονογραφημένο παραμύθι με θέμα την ανακύκλωση στους μαθητές όλων των σχολείων που παραβρέθηκαν εκεί.

        Ταυτόχρονα, η ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «Ορίζοντας» φύτεψε τριανταφυλλιές, ενώ όλοι οι μαθητές φύτεψαν φυτά σε γλαστράκια, τα οποία πήραν μαζί τους φεύγοντας. Επίσης, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με χαρά σε παιχνίδια  για την ανακύκλωση.

         Η  ενεργή συμμετοχή όλων των εθελοντών δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για «αφύπνιση» της περιβαλλοντικής μας συνείδησης. Εξάλλου, η περιβαλλοντική ευαισθησία αξίζει να ενταχθεί σε κάθε διάσταση της καθημερινότητάς μας.