Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone

Printer-friendly version
paradosi_exoplismoy_tileiatrikis.jpg

O Δήμος Έδεσσας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιεί δωρεάν ο Διευθυντής Ιατρός Ιωάννης Κόλκας στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση.

Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ την τεχνική υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone μπορείτε να καλέσετε στο 2381351000

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η εφαρμογή του προγράμματος τηλεϊατρικής θα ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και ολοκληρώθηκε η εξάμηνη εκπαίδευση του ιατρού.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δράση για τους κατοίκους του ορεινού μας όγκου και για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Άρνισσας, κ. Ιωάννη Κόλκα, αλλά και τους υπευθύνους του Ιδρύματος Vodafone και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, για τη συνεργασία».   

 

AttachmentSize
vff_leaflet_148x21cm_f.pdf239.9 KB