ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Printer-friendly version
IMG_8197.jpg

Φίλοι συνδημότες,

Σε λίγες μέρες αποχαιρετούμε το 2011, προετοιμαζόμενοι να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, με μια ψυχολογική διάθεση, που δεν θα έλεγα ότι είναι και η ιδανική, απέναντι στο καινούριο έτος που έρχεται.

Και αυτό είναι απόλυτα φυσικό και δικαιολογημένο, κάτω από τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια και κατ’ επέκταση η τοπική μας κοινωνία.

Σε λίγες μέρες από σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου Δήμου Έδεσσας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στόχος ήταν και παραμένει η αλλαγή νοοτροπίας στην αντίληψη και διαχείριση των κοινών, αλλά και η αλλαγή στη σκέψη που μπορεί να ενεργοποιήσει και να δραστηριοποιήσει τον κόσμο στη μια και μοναδική κατεύθυνση, που σχετίζεται με το καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Είναι αλήθεια ότι σε αυτή τη διαδρομή συναντούμε ιδιαίτερες δυσκολίες, αυτό όμως δε θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια μας.

Και αυτή η προσπάθεια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο, αλλά μια κοινή προσπάθεια με πολλούς συμπρωταγωνιστές.

Άλλωστε δεν ήρθαμε για να διαιρέσουμε αλλά για να ενώσουμε δυνάμεις, ειδικότερα τώρα που ο καθένας είναι απαραίτητος σε αυτή τη μάχη της επιβίωσης που αργά και σταθερά μπορεί να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα, δημιουργώντας σαφείς συνθήκες οι οποίες θα μας οδηγήσουν μπροστά.

Δίνουμε λοιπόν καθημερινά τη μάχη, γνωρίζοντας ότι πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, γιατί πρέπει να πετύχουμε.

Τα νέα δεδομένα στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μπορεί να δημιουργούν κατάσταση συνεχούς ύφεσης, όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκλωβιστούμε στην γενική παραδοχή πως αφού το σύστημα δεν πάει καλά, το ίδιο θα ισχύει και για εμάς.

Πρώτα εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τη διαφορά, έστω και με τους λίγους οικονομικούς πόρους που διαθέτουμε και το κυριότερο να μην παραδώσουμε τα όπλα στο χρόνο.

Μέσα στο Δημαρχείο είμαστε μια μικρή ομάδα, σε ολόκληρο το Δήμο είμαστε μια μεγάλη δύναμη που αριθμεί χιλιάδες ψυχές.

Εύχομαι σε όλους η νέα χρονιά να διατηρεί μέσα μας όλα τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη ψυχή και να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που χρειάζεται και μπορεί να μας οδηγήσει στην σύμπτυξη προσωπικών και συλλογικών στόχων.

Συνεχίζουμε μαζί για έναν καλύτερο Δήμο.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 

 

Δημήτριος Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας