Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για το Πάσχα

Printer-friendly version

 

Αγαπητοί συνδημότες,

Μέσα στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους για όλο τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό.

Δυστυχώς, το φετινό Πάσχα βρίσκει το σύνολο του Ελληνισμού να ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά γιατί μετά την τριετή οικονομική κρίση στην Ελλάδα με τα οικονομικά αδιέξοδα, την ανεργία και τη συνεχή μείωση του βιοτικού επιπέδου, ζήσαμε και τις πρόσφατες εξελίξεις που βύθισαν στην οικονομική ύφεση και την Κύπρο. Όμως η Ελλάδα και ο Ελληνισμός δεν είναι ούτε απλά νούμερα οικονομικής ύφεσης, ούτε ποσοστά ανεργίας. Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται προσωπικά δράματα πολλών συνανθρώπων μας που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσδοκώντας ότι και γι’ αυτούς θα έρθει η Ανάσταση.

Ο λαός μας στις δύσκολες στιγμές έδειξε Αγάπη, Ενότητα και Αλληλεγγύη. Είναι προϋπόθεση όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγουμε από το τέλμα. Η μεγάλη γιορτή της Ανάστασης διδάσκει πως το μαρτύριο που περνάει σήμερα ο λαός μας θα έχει αίσιο τέλος, όμως πρέπει να δείξουμε την αγάπη μας και την αλληλεγγύη σε όλους όσους υποφέρουν πραγματικά. Γιατί όπου υπάρχει Μαρτύριο και Σταύρωση, εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης.

Ας πορευτούμε με κουράγιο και ας φυλάξουμε στις καρδιές μας την ελπίδα. Η θυσία του Θεανθρώπου και η Ανάστασή του μας διδάσκουν να στρέψουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας που δοκιμάζεται.

Εύχομαι το αναστάσιμο άσβεστο φως να φωτίζει το δρόμο όλων μας σε μία πορεία Αγάπης, Ενότητας και Αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε!

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας