Κάλεσμα για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Printer-friendly version

Τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακωθεί η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Έδεσσας και το σύνολο των πολιτικών και άλλων φορέων της περιοχής για τη στήριξη του αιτήματος για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε την πολιτική μυωπία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τους προφανείς εθνικούς λόγους παραμονής του Τμήματος στην Έδεσσα και επιμένει στην αρχική του πρόταση, όπως είναι αποτυπωμένη στο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», αφήνοντας την Έδεσσα ανοχύρωτη πόλη και βορά σε κάθε προπαγανδιστή. Εθνικούς λόγους, που απλώς λειτουργούν συμπληρωματικά στη διατήρηση ενός Τμήματος που πληροί όλους τους εκπαιδευτικούς όρους για τη λειτουργία του, προτιμάται από τους φοιτητές, έχει υψηλό επίπεδο, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και λειτουργεί απρόσκοπτα.

Το τελευταίο διάστημα ένοιωσα ότι ο Υπουργός μας εμπαίζει ρίχνοντας τις ευθύνες στον Πρύτανη και από την άλλη μεριά τη συντεχνιακή λογική των καθηγητών του Πανεπιστημίου που δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι μεταξύ Έδεσσας και Θεσσαλονίκης. Έναν εμπαιγμό που συνεχίστηκε ακόμη και όταν κατέπεσαν τα σαθρά επιχειρήματα περί εξοικονόμησης πόρων, αφού η μετακίνηση του Τμήματος κοστίζει πολύ περισσότερο από την παραμονή του για δέκα χρόνια, χωρίς να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει δεσμευτεί για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.

Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης που οι Κυβερνώντες θέλουν να την αφήσουν ανοχύρωτη πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε με τον πιο έντονο τρόπο, δείχνοντας ότι δεν θα ανεχτούμε αυτό τον εμπαιγμό.

Πρώτα απ’ όλα αφού μας έχουν αφήσει μόνους, θα κινηθούμε μόνοι μας. Δεν θα δεχτούμε εκπρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης που εμπαίζει την πόλη μας στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Αν παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση αποφασίσει να στείλει εκπρόσωπο στον εορτασμό, όπως έχει κάθε δικαίωμα, οι Τοπικές Αρχές θα αποχωρήσουν από τις θέσεις των επισήμων αφήνοντάς τον μόνο του.

Εκτός αυτού καλώ τους Βουλευτές του Νομού, που όλοι τους ανήκουν σε κόμματα που συμμετέχουν στη Κυβέρνηση, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους και τους Δημοτικούς Συμβούλους Έδεσσας, να καταθέσουμε όλοι μαζί τις παραιτήσεις μας, δείχνοντας ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτές τις συμπεριφορές.

Τέλος, καλώ όλους τους Εδεσσαίους να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε, μέχρι την τελική νίκη.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

 

 

 

Δημήτριος Γιάννου