Ημέρα της Γυναίκας

Printer-friendly version

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε και τιμούμε την γυναίκα!

Δεν είναι μία απλή γιορτή ή μία ακόμη αφιερωμένη ημέρα. Είναι αφορμή για να θυμηθούμε τους αγώνες της Γυναίκας για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της στην ψήφο, τη συμμετοχή στα κοινά, την παιδεία, την ελευθερία να ορίζει η ίδια τη ζωή της, την επιλογή πάνω στη μητρότητα, στα εργασιακά δικαιώματα και τόσα άλλα.

Η Ελληνική κοινωνία είναι μία σύγχρονη δυτική κοινωνία, στο πλαίσιο της οποίας οι γυναίκες έχουν κερδίσει δικαιωματικά την ισότητα. Σε μεμονωμένες ίσως περιπτώσεις οι γυναίκες εξακολουθούν να βιώνουν την αδικία και την εκμετάλλευση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα και ο σεβασμός προς τη γυναίκα να γίνει στάση ζωής από όλους μας.

Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, που πολλές φορές πρέπει να δίνουμε τη μάχη για το αυτονόητο! Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο οι γυναίκες δίνουν τη μάχη τους με τη καθημερινότητα, αποδεικνύοντας πως έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αγωνίζονται και να νικούν, προσδιορίζοντας τη θέση τους μέσα στην κοινωνία. Μία θέση που πρέπει να διέπεται από ισοτιμία ανάμεσα στα μέλη της, γυναίκες και άνδρες.

Γι’ αυτό οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό, τη στήριξη και την εκτίμηση όλων μας.