Απαράδεκτη ενέργεια εμπρησμού στον Υδροβιότοπο Άγρα – Βρυττών – Νησίου

Μήνυμα Δημάρχου
Printer-friendly version

Ο Υδροβιότοπος Άγρα – Βρυττών – Νησίου είναι ένα στολίδι του τόπου μας. Ένας σπάνιας ομορφιάς και σημασίας υγρότοπος, που φιλοξενεί σπάνια είδη και αποτελεί έναν χώρο άσκησης δραστηριοτήτων αναψυχής και φυσιολατρικού τουρισμού.

Δυστυχώς, ούτε και φέτος καταφέραμε να γλυτώσουμε από την κάκιστη πρακτική των γνωστών αγνώστων που καίνε τις καλαμιές και καταστρέφουν ό,τι όμορφο έχει ο τόπος μας.

Η οικολογική καταστροφή από τη χθεσινή πυρκαγιά που οφείλεται σε εμπρησμό των καλαμιώνων είναι ανυπολόγιστη! Όσοι ήταν παρόντες και έβλεπαν τα σπάνια πουλιά του υγρότοπου να πετούν καψαλισμένα και να εγκαταλείπουν τις φωλιές και τις αποικίες τους μπορούν να καταλάβουν την οργή μου. Ήμουν παρών σε όλη τη διάρκεια της πυρόσβεσης και μπορώ να πω με σιγουριά ότι χιλιάδες δράματα καμένων ζώων και ζώων που εγκατέλειψαν την περιοχή εκτυλίχθηκαν χωρίς λόγο.

Η καταστροφή όμως δεν είναι μόνο περιβαλλοντική. Έχει αισθητική και οικονομική διάσταση για τον τόπο. Είναι ντροπή για τον τόπο να δείχνουμε στους επισκέπτες της περιοχής έναν κατεστραμμένο υγρότοπο, διότι δυστυχώς η βιβλική καταστροφή οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι. Το τουριστικό μας προϊόν έχει πληγεί με δραστικό τρόπο και οφείλουμε να προστατέψουμε την περιοχή.

Από την πλευρά μου θα καταθέσω μήνυση κατά αγνώστων δραστών, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να πάψουν να προστατεύουν αυτούς που καταστρέφουν τον τόπο μας.

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας