Έτοιμη η παλιά Μητρόπολη για την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου

Έτοιμη η παλιά Μητρόπολη για την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου
Printer-friendly version

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, πριν δύο εβδομάδες περίπου επισκέφθηκε την Έδεσσα η Προϊσταμένη της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Αγγελική Κοταρίδη για το συνολικό σχεδιασμό της ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου της πόλης. Ο Δήμαρχος και η Προϊσταμένη της 11ης ΕΒΑ επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ Ιωήλ και του πρότειναν, μεταξύ των άλλων, την επαναλειτουργία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά τις Θεομητορικές γιορτές. Την πρόταση αποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και ορίστηκε ότι η επαναλειτουργία της παλιάς Μητρόπολης, μετά από 42 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί με την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Αμέσως μετά την συνάντηση τα συνεργεία του Δήμου Έδεσσας έπιασαν δουλειά και έχουν ήδη καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο του ναού, ενώ έχει προετοιμαστεί και το εσωτερικό του.

Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παλιά Μητρόπολη της Έδεσσας, είναι έτοιμος να λειτουργήσει την Παρασκευή για την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας