Συμμετοχή του Δημάρχου Έδεσσας στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια»

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 13/07/2012 - 06:44
Printer-friendly version
agapinia.jpg

Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν τα «Αγαπήνεια 2012», πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Μακεδονομάχου Σαράντου Αγαπηνού ή αλλιώς Τέλλου Άγρα. Ο Καπετάν Άγρας είχε την καταγωγή του από τους Γαργαλιάνους και έδρασε στην περιοχή μας όπου και μαρτύρησε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Μουράτογλου. Τους εκπροσώπους του Δήμου Έδεσσας προσκάλεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Κόλλιας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας που πραγματοποιήθηκαν στην Καρυδιά προς τιμήν του Μακεδονομάχου.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα της Καρυδιάς που απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα και άριστες κριτικές από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο Καπετάν Άγρας συνδέει με άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας τους Δήμους Έδεσσας και Τριφυλίας, που με τη συνεργασία τους δείχνουν τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

 

Επισυνάπτεται η ομιλία του Δημάρχου στην εκδήλωση.







ΑρχείοΜέγεθος
omilia_demarkhou_edessas_sten_ekdelose.pdf31.1 KB
( categories: )