Πολιτιστικός Περίπατος στην Έδεσσα

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) διοργανώνουν για το Σαββατοκύριακο των εκλογών έναν Πολιτιστικό Περίπατο σε μνημεία και χώρους προβολής του πολιτισμού
Printer-friendly version

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) διοργανώνουν για το Σαββατοκύριακο των εκλογών έναν Πολιτιστικό Περίπατο σε μνημεία και χώρους προβολής του πολιτισμού.

Η επιλογή του Σαββάτου και της Κυριακής 5 και 6 Μαΐου σχετίζεται με την προσέλευση πολλών Εδεσσαίων που ζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και την παραμονή όλων των Εδεσσαίων στην πόλη για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα Σαββατοκύριακο που είναι ευκαιρία να συναντηθούμε, να κάνουμε παρέες και να περιηγηθούμε στον Ι.Ν. της Κοίμησης της Θεοτόκου, τη Λαογραφική Εταιρία, το Λαογραφικό Μουσείο, την έδρα του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «ΑΠΕΛΛΗΣ», για να καταλήξουμε στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου θα ξεναγηθούμε στους παλιούς νερόμυλους για να γνωρίσουμε τη δύναμη της φύσης και τη σοφία των παλιών μαστόρων.

Όλοι οι χώροι θα είναι ανοιχτοί και θα περιμένουν τους Εδεσσαίους και τους επισκέπτες από τις 10:00 έως τις 16:00 για μία καλύτερη γνωριμία με τα μνημεία, την παράδοση και τον πολιτισμό της πόλης από τα Βυζαντινά χρόνια μέχρι και τη σημερινή πολιτιστική παραγωγή.

Ο Δήμος Έδεσσας και η ΔΗΚΕΔΕ σας προσκαλούν στον Πολιτιστικό Περίπατο στα μνημεία και τους χώρους πολιτισμού της πόλης. Θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία για τον καθένα.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας