ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Printer-friendly version

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, που ακολουθεί τα Άγια Πάθη του Κυρίου.

Ο θρήνος και το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας θα δώσουν τη σειρά τους στη μεγάλη χαρά της Ανάστασης, μέσα σε μία αλληλουχία με έντονα συμβολικό περιεχόμενο.

Η Ανάσταση είναι για όλους εμάς τους Χριστιανούς η μεγάλη γιορτή που μας καθοδηγεί και συμβάλει στο να δούμε τη ζωή μας με διαφορετικό τρόπο, καθώς γνωρίσουμε ότι μετά τη Σταύρωση υπάρχει η Ανάσταση. Το παράδειγμα του Κυρίου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και τους όρους στους οποίους ζούμε.

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ένδειας που ζούμε οι Έλληνες το μήνυμα της Ανάστασης είναι όπως πάντα επίκαιρο και μας διδάσκει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για προκοπή και ανάπτυξη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να δοθεί με αγάπη για τους συνανθρώπους μας και αλληλεγγύη. Μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλον θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση δυνατότεροι και με εντονότερους κοινωνικούς δεσμούς.

Οι θεσμοί κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουν την κοινωνία στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όλες τις οργανωτικές δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που έχουν, προσπαθούν να στηρίξουν κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, ενώ η Εκκλησία έχει σταθεί για μία ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας την κοινωνία με ποικίλους τρόπους.

Θέλω να τονίσω ότι οι σημερινές δύσκολες συνθήκες έχουν αναδείξει σε πολλούς από μας πρωτόγνωρα αισθήματα αλληλεγγύης που οδηγούν σε πράξεις αλτρουισμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο. Αυτές οι πράξεις πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα για όλους μας,, προκειμένου μέσα από τις δυσκολίες να δημιουργήσουμε εντονότερους κοινωνικούς δεσμούς και στην ουσία μία καλύτερη κοινωνία, που στέκεται με σεβασμό και αγάπη απέναντι στις ανάγκες των πολλών.

Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ ολόψυχα το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές μας και να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και της καθημερινότητας με ομαδικό πνεύμα και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Καλή Ανάσταση!

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας