Μύλος της Γεύσης

Υποβλήθηκε από admin στις Δευ., 23/09/2013 - 13:52
Printer-friendly version
mulos_geuses_3.jpg
mulos_geuses_4.jpg
mulos_geuses_5.jpg

 

Εγκαινιάστηκε ο Μύλος της Γεύσης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Νερού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, εκπρόσωποι του εταίρου στο πρόγραμμα Δήμου Kavadarci και του Υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί Εδεσσαίοι.

Ο παλιός Μύλος Περτσεμλή, που τους τελευταίους μήνες έχει συντηρηθεί από τα στελέχη του Υπαίθριου Μουσείου Νερού, θα φιλοξενεί το Μύλο της Γεύσης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής. Στο Μύλο τοποθετήθηκε σύστημα ακύρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο βασίζεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δυνατότητα υποστήριξης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων για όλους τους διπλανούς επισκέψιμους χώρους. Στα εγκαίνια του Μύλου της Γεύσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πολυμεσική παρουσίαση για τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ» με το ακρωνύμιο ¨ΚΑΙΜΑΚ», που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα IPA Cross Border program Greece – FYROM το οποίο είναι πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με δράσεις εκατέρωθεν των συνόρων.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος έχει δημιουργηθεί εκπαιδευτική βαλίτσα που απευθύνεται σε μαθητές με σκοπό τη μύησή τους στην οικολογία, τη γαστρονομία και την ανάδειξη της υγιεινής διατροφής μέσα από τα τοπικά προϊόντα, ενώ κυκλοφορεί γαστρονομικός οδηγός για την ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία από τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Έδεσσας για την αξιοποίηση του Υπαίθριου Μουσείου Νερού και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένουμε τη χρηματοδότησή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία του Υπαίθριου Μουσείου Νερού. Το Υπαίθριο Μουσείο Νερού θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, ως επισκέψιμος χώρος με εισιτήριο, το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την ύπαρξη και λειτουργία ενός επισκέψιμου χώρου που θα συμβάλει στην παράταση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη μας, την ενημέρωσή τους για τους υπόλοιπους αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας και την πλήρη ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού και να δουν την εντυπωσιακή φτερωτή του αλευρόμυλου Σαλαμπάση, όπως και το υπαίθριο Μπατάνι, σε πλήρη λειτουργία. Τα εγκαίνια του Μύλου της Γεύσης είναι ένας σημαντικός σταθμός στην προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλούς μήνες για λειτουργία του Υπαίθριου Μουσείου Νερού, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κάτοικους της περιοχής που εντυπωσιάζονται γνωρίζοντας το πολιτισμικό απόθεμα που «κρύβεται» στην περιοχή των Μύλων και θα αναδειχθεί σε όλο το εύρος του με την πλήρη λειτουργία του Υπαίθριου Μουσείου Νερού.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό και η ομιλία του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου στα εγκαίνια του Μύλου της Γεύσης.

ΑρχείοΜέγεθος
omilia_egkainia__mulou_geuses.pdf40.94 KB
( categories: )