Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 15/06/2012 - 16:51
Printer-friendly version

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το ως άνω σχετικό περί καθορισμού περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο καθορισμός των περιοχών αυτών έχει γίνει μετά από κοινωνικό διάλογο και απαντά σε πραγματικές ανάγκες περιοχών όπως είναι ο Νομός Πέλλας. Περιοχών που είναι παραμεθόριες και έχουν την τιμή να βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας, ανεξαρτήτως εάν βρίσκονται 19 ή 21 χιλιόμετρα από αυτά. Λόγω της γεωγραφικής μας θέσης έχουμε υποστεί εντονότατα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και με την απόφασή σας αφαιρείται από τους περισσότερους δικαιούχους το ελάχιστο που έχει αποδώσει η Πολιτεία στους κατοίκους του ακριτικού μας Νομού. Για τους λόγους αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το εισόδημα χιλιάδων συμπολιτών μας από μία υπηρεσιακή Κυβέρνηση, που ως αποστολή της έχει απλώς και μόνο να οδηγήσει ομαλά τη χώρα σε εκλογές.

Η άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης είναι ο μόνος τρόπος για να μην θιγεί το κύρος της Πολιτείας στα μάτια των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, αλλά και να μην υποστούν μία ακόμη αδικία.

 

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

 

 

 

Δημήτριος Γιάννου