΄΄ Γιορτές στο Τζάκι, στην Πλατάνη΄΄

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 27/12/2013 - 09:28
Printer-friendly version
1508278_10200285132209803_1906476244_n.jpg
dsc_0336fv.jpg

 

Με την συμμετοχή όλων των ανθρώπων του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης, πραγματοποίησε στις 23 Δεκεμβρίου, την προγραμματισμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ‘’Γιορτές στο τζάκι΄΄.

Οι νέοι του χωριού, πρόσφεραν σε όλους ένα εορταστικό δίωρο, με χορό και τραγούδι, απαγγέλλοντας ποιήματα και αναφορές στα παραδοσιακά Χριστούγεννα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε το έθιμο της φωτιάς ΄΄Κόλιντα Μπάμπω’’ στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου πλατάνης.

 

Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί που μας τίμησε με την παρουσία του, ο Δημοτικός σύμβουλος και επί πολλά έτη δάσκαλος του χωριού Βάλτσης Δημήτριος, τους συνιδιοκτήτες του καζανιού της Πλατάνης,  Καλιώση Χρήστου και Στουγιαννίδη Ιωάννη για την προσφορά τσίπουρου και κρασιού, τον Δασικό συνεταιρισμό Πλατάνης για την προσφορά ξύλων και για την μεταφορά τους Λάρο Θεοδόσιο, Τσάπα Πέτρο, Γιάντση Τραϊανό, Ιωάννου Δημήτριο και Γώγου Χρήστου,  τις γυναίκες για την Παρασκευή εδεσμάτων Παύλου Αικατερίνη, Πουρδάνη Ευαγγελία, Πασλαμούσκα Αντιγόνη, Πουρδάνη Χρυσούλα, Σαμάνδη Άικατερίνη, Μπουρδάνη Κυριακή και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της γιορτής, υπόσχεται ανάλογη συνέχεια στην δράση του.

 

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης Αντώνης Μπουρδάνης, δήλωσε τα εξής:

 

‘’Η γιορτή των Χριστουγέννων, συμβολίζει την ελπίδα, την χαρά και την αισιοδοξία, που απευθύνονται στον άνθρωπο, για την συνέχεια της ζωής του.

Το νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου, θέλει να δείξει ότι ακατόρθωτο μπορεί να γίνει κατορθωτό, για να σώσει έτσι την ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία μπαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα δρόμο που οδηγεί στο αύριο.

Είναι μερικά πράγματα, που στις μέρες μας κοντεύουμε να τα ξεχάσουμε, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης, που έχει αντίκτυπο στην κοινωνική κρίση.

Χρειαζόμαστε την αισιοδοξία, την χαρά και την ελπίδα, για να προχωρήσουμε μπροστά. Για αυτό και πρέπει να νιώσουμε βαθιά το νόημα των Χριστουγέννων.

Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα!!!’’

 

 

Ο Πρόεδρος του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

Η Γραμματέας του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Αντιγόνη Πασλαμούσκα

 

 

( categories: )