«Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» θα αποκτήσει η Έδεσσα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τετ., 23/09/2020 - 14:54
Printer-friendly version
img_20200923_121156.jpg

Ο βασικός σχεδιασμός του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα παρουσιάστηκε σε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της πόλης θα δημιουργηθεί στο διατηρητέο Γέσιου που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, με χρηματοδότηση του ιδιοκτήτη κ. Γέσιου, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει και να δωρίσει στη γενέθλια πόλη αυτή την ιδιαίτερα σημαντική υποδομή. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα της αποδοχής της δωρεάς στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Έδεσσας, παρουσία του δωρητή, ενώ το συνολικό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι πολίτες να ενημερωθούν πλήρως για το σχέδιο της δημιουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ομάδα εξειδικευμένων αρχιτεκτόνων – μουσειολόγων που έχει αναλάβει τη μελέτη του εγχειρήματος, ενώ ο κ. Γέσιος αναφέρθηκε στο όραμά του για τη δημιουργία Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Έδεσσα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου για την θερμή ανταπόκριση και συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια τον κ. Γέσιο, τονίζοντας ότι το έργο που θέλει να υλοποιήσει με δικούς του πόρους και να δωρίσει στην πόλη, θα έχει πολλαπλή συμβολή στην ανάπτυξη της Έδεσσας. Θα είναι μία σημαντική υποδομή που θα αναδείξει ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της Έδεσσας κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει σημαντική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, με τη δημιουργία ενός ακόμα σημαντικού στοιχείου διασύνδεσης του εμπορικού της κέντρου με το τουριστικό και ιστορικό κέντρο.

 

 

( categories: )