Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού, Έδεσσα 16-18 Οκτωβρίου 2014

Υποβλήθηκε από admin στις Πέμ., 16/10/2014 - 13:35
Printer-friendly version
edessa_cesh_2014.jpg

Ξεκίνησε το συνέδριο στην Έδεσσα το 18ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πέλλας.. Το συνέδριο πραγματοποιείται το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου 2014.

Μέσα από την διεθνούς εμβέλεια εκδήλωση θεωρείται δεδομένη η προβολή και η αναγνώριση της συμβολής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας ειδικότερα, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού μέσω και του πανάρχαιου άξονα της Εγνατίας Οδού. Το θέμα του Συνεδρίου είναι Τα Σπορ στην Εκπαίδευση από την Αρχαιότητα έως σήμερα και περιλαμβάνει προφορικές εισηγήσεις, διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Παράλληλα θα οργανωθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού.

Οι σύνεδροι έχουν ήδη καταφθάσει και προέρχονται από την Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Καζακστάν, Αλγερία, Λευκορωσία, Γαλλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αγγλία και φυσικά από την Ελλάδα και είναι Πανεπιστημιακοί διεθνούς φήμης πολλοί από αυτούς δε είναι και ελληνομαθείς.

Σήμερα 16 Οκτωβρίου στις 7μμ θα γίνει η επίσημη έναρξη στην αίθουσα του Διοικητηρίου του Νομού Πέλλας στην Έδεσσα και ακολούθως θα εγκαινιαστεί η έκθεση για την Ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου στο Παλιό Παρθαναγωγείο στο Βαρόσι σε συνεργασία με τον δήμο Μαραθώνα. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από την ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων, το Επιμελητήριο Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Έδεσσας, την Τουριστική ΑΕ και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας. Την οργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζει το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Οργάνωσης Συνεδρίων της ΔΗΚΕΔΕ. Πληροφορίες για το συνέδριο www.edessacity.gr/cesh2014 και στην Τεχνική Γραμματεία του Συνεδρίου στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300.

 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Χριστόδουλος Φανιόπουλος

( categories: )