Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος

Υποβλήθηκε από admin στις Τρί., 05/06/2012 - 07:26
Printer-friendly version
hmera_perivalontos.jpg

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Πολιτιστικος Σύλλογος Πλατάνης σε συνεργασια με την Τοπική Κοινότητα Πλατάνης και το ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας διοργάνωσε εκδηλώσεις, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα που στην ουσία αφορούν την ίδια μας τη ζωή.

 

 Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σ΄όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως, στη νέα γενιά της Τοπικής Κοινότητας, που σύσωμη έδωσε το παρόν στο προσκλητήριο.

 

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο φράγμα της πλατάνης, όπου και αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων, οι νέοι της περιοχής συμμετείχαν σε ψυχαγωγικά παιχνίδια παιδαγωγικού περιεχομένου, που έδιναν περιβαλλοντικά μηνύματα, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν στην διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία της φύσης στην περιοχή.

 

Ακολούθησε ομιλία από τα μέλη των διοργανωτών προς τους παριστάμενους και αμέσως μετά ο καθαρισμός του χώρου από τα σκουπίδια. Στόχος των διοργανωτών είναι η καθιέρωση της γιορτής, αλλά και η καθιέρωση περιβαλλοντικών δράσεων στην διάρκεια του έτους, έτσι ώστε όλη η τοπική κοινωνία να συμμετέχει διαρκώς στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος , που αναβαθμίζει και την ποιότητα στην ζωή μας.

 

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης ευχαριστεί για την συνεργασία την Τοπική Κοινότητα Πλατάνης και το ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας, όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και καλεί τους πάντες σε διαρκή αγώνα για την προστασία της υπέροχης φύσης που μας χαρίστηκε απλόχερα στον όμορφο τόπο που ζούμε.

 

 

Ο Πρόεδρος του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

Η Γραμματέας του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Χρυσή Σαμάνδη